בוט שמכניס מיליוני דולרים

בוט שמכניס מיליוני דולרים

בינה מלאכותית משנה את עולם האמנות.
Botto הוא בוט שיוצור אמנות מעניינת וייחודית, תוך שילוב אלמנטים שונים, כולל צורות, צבעים, טקסטורות ועוד. יצירות האמנות שלו כוללות ציורים, פסלים, צילומים ואמנות דיגיטלית שנמכרות במחירים גבוהים במכירות פומביות ברחבי העולם. מ- 2018 הן נמכרו ב-100 מיליון דולר. חלק מהכנסותיו הוא תורם לצדקה, כולל לארגונים התומכים באמנות, חינוך ומחקר. Botto משתף פעולה עם אמנים אנושיים, מה שמאפשר שילוב של אמנות AI עם אמנות אנושית.

 

האם יהיה סוף לרעב?

שלושה טרנדים העיקריים בחקלאות מתקדמת עשויים לסייע במיגור הרעב העולמי עד 2050, למרות אתגרי שינויי האקלים וגידול האוכלוסייה:
1. טכניקות הכלאה חדשות (NBTs) שמשתמשות בעריכה גנטית ליצירת גידולים עמידים ובעלי תפוקה גבוהה יותר.
2. חקלאות מדויקת המשלבת טכנולוגיות כמו רחפנים, טרקטורים אוטונומיים ומערכות AI לניטור וניהול אופטימלי של גידולים.
3. גידולים ביולוגיים המשתמשים במוצרים טבעיים להגנה ועידוד צמיחה כתחליף לכימיקלים סינתטיים.

 

המשימה הבאה של OpenAI היא להעריך חיים

חברת OpenAI חשפה את המודל הראשון שלה שמותאם למחקר ביולוגי GPT-4b micro, שהתחיל לעבוד על משימה מאוד ספציפית – שימוש בחלבונים מיוחדים כדי להפוך תאי עור אנושיים בחזרה לתאי גזע בעלי מראה צעיר.
לפני מספר שנים OpenAI התחברה לסטארט-אפ בשם Retro Biosciences  וסם אלטמן העביר לו 180 מיליון דולר. הוא מאמין שבעזרת AI נוכל להאריך את תוחלת החיים של האדם ב-10 שנים. המודל GPT-4b micro הציע שני עיצובים מחודשים של חלבונים שהיו יעילים פי 50 ממה שחוקרים הגיעו עד היום.

 

האם נצליח לשים סוף למוות?

בשנת 1953, נולדו שלושה תינוקות הראשונים באמצעות זרע שנשמר בהקפאה. מדענים שואפים להשתמש בטכנולוגיית קריו פרזרבציה (שימור בהקפאה) להקפאה ואחסון של אנשים. בשנת 1967, פרופסור לפסיכולוגיה ג'יימס בדפורד הפך לאדם הראשון שגופתו הוקפאה בהקפאה קריאוגנית, ומאז, על פי הערכות, כ-500 אנשיםהלכו בעקבותיו. הרעיון הוא להקפיא אנשים לאחר מותם, שנפטרו ממחלה חשוכת מרפא, ולהחיות אותם בעתיד כאשר תימצא תרופה למחלתם.
מחקר חדש הצליח להקפיא ולהפשיר כליות של חולדות ולהשתיל אותן בהצלחה. התפתחות זאת יכולה לסייע בהקפאת איברים שלמים כמענה למחסור בתרומת איברים ולהציל אלפי חיים בשנה.
בעשור הקרוב, צפויה התקדמות בשימור בעלי חיים קטנים, ובינה מלאכותית עשויה לסייע בפיתוח טכנולוגיית קריו פרזרבציה ואופטימיזציה של תהליכי ההקפאה.

 

דו"ח על שימוש ב-AI בארגונים

דו"ח שפורסם ע"י Section מציג מסקנות מעניינות לגבי מוכנות הארגונים והעובדים להשתמש ב-AI.
93% מארגונים מאפשרים לעובדים להשתמש ב-AI.
רוב העובדים שעברו הכשרה על כלי AI, לא שיפרו פרודוקטיביות, ורק 9% מהם שיודעים להשתמש נכון ב-AI, מצליחים לחסוך זמן.
43% מהעובדים משתמשים ב-AI בארגונים שאוסרים שימוש בו.
23% מהעובדים מתלהבים משימוש ב-AI בתפקידם, 43% פוחדים לאבד את מקום עבודתם בגלל כניסתה של ה-AI לארגון.

AI תחזיר את הממותות

חברת הסטארטאפ Colossal Biosciences גייסה 200 מיליון דולר כדי להחזיר לחיים מינים שנכחדו כמו ממותה צמרית, זאב טסמני וציפור הדודו. החברה משלבת בינה מלאכותית, ביולוגיה והנדסה גנטית. באמצעות טכנולוגיית CRISPR מתקדמת היא עשתה מיפוי לגנום של הממותה ומתכננת להנדס פילים אסייתיים עם גנים של ממותה ולשנות אותם כך שיהיו מותאמים לאקלים קר יותר.

 

מעבדת ה-AGI

פרנסואה שולייט, לשעבר חוקר בינה מלאכותית ב-Google DeepMind, הקים מעבדת מחקר חדשה בשם DeepMind. הוא מאמין כי AGI היא העתיד ומטרתה לחקור ולפתח טכנולוגיות AI מתקדמות. DeepMind של שולייט תתמקד בפיתוח מודלי AI גנרטיביים, שילוב של טכניקות AI שונות, כולל למידה עמוקה, למידה חישובית ועיבוד שפה טבעית שתהיה מסוגלות לבצע מגוון רחב של משימות כולל פתרון בעיות מורכבות. הוא שואף להפוך את הטכנולוגיה ליעילה וגמישה יותר, שיכולה ללמוד, להתאים את עצמה לסביבה המשתנה ולהתפתח עם הזמן. המעבדה תשתף פעולה עם ארגונים, חברות וממשלות כדי לקדם את השימוש ב-AGI ולהפוך את הטכנולוגיה לזמינה יותר.

 

תזמון וביצוע משימות ב-ChatGPT

לפני כשבועיים חברת OpenAI שחררה מודל חדש בגרסת בטא שמאפשר דרך אפשרות של Tasks לנהל ולתזמן משימות בתוך .ChatGPT מעכשיו ניתן ליצור סוג של סוכן AI שיבצע את המשימות בצורה אוטומטית, ובסיומן יישלח גם מייל. ניתן לצפות בסרטון הדרכה שעשיתי. מודל זה פתוח למנויים משלמים בלבד.
בנוסף OpenAI שחררה למנויי פרו (200$ לחודש) את ה-Operator – סוכן AI שמבצע פעולות שונות בצורה אוטומטית. קישור לסרטון.

 

טרנד AI Tarot

טרנד חדש שמתפתח בתחום הבינה המלאכותית, מציע גישה חדשה לקריאה בקלפי טארוט. ישנם כלים מבוססי AI שמאפשרים למשתמשים לקרוא בקלפי טארוט באופן מקוון. כלים אלו משתמשים באלגוריתמים של בינה מלאכותית כדי לנתח את קלפי הטארוט, לפרש את המשמעות שלהם ולהציע תובנות על החיים, היחסים, הקריירה ועוד.

 

Vision AI של סמסונג

סמסונג הכריזה על טכנולוגיית "Vision AI" בתוך דגמי הטלוויזיה החכמה שלה. אחת התכונות החדשות שתתווסף היא "לחץ לחיפוש" – שתאפשר ללחוץ על תוכניות וסרטים שמוצגים על מסך הטלוויזיה, ו-AI יספק מידע על שחקנים, מיקומים או אובייקטים. תכונה נוספת שתתווסף היא "תרגום בזמן אמת" שיתרגם אוטומטית כתוביות בזמן אמת, כך שניתן יהיה לצפות בתוכניות וסרטים בשפות אחרות.

 

ביטוח מבוסס AI נגד שריפות

חברת ביטוח חדשנית בשם Stand Insurance משתמשת בטכנולוגיות AI כדי לשפר את תהליכי הביטוח נגד שריפות. שימוש בטכנולוגיות AI עוזר להעריך את הסיכונים, לנבא התפשטות השריפות ולספק כיסוי ביטוחי יעיל יותר.Stand Insurance  משתמשת בסימולציות מתקדמות מתחום התעופה והחלל, יוצרת "תאום דיגיטלי" של הבית והקרקע, מדמה התנהגות שריפות ומציעה שיפורים להגדלת עמידות הבית נגד שריפות.

 

חידושים על קצה המזלג

לינקדאין משיקה שתי תכונות AI חדשות: כלי בשם "Jobs Match", שמנחה משתמשים לאיזה תפקידים כדאי להם להגיש מועמדות, וסוכן AI חדש שעוזר למגייסים לסרוק מלא קורות חיים כדי למצוא מועמדים עם התאמה טובה לתפקיד.

מיקרוסופט השיקה מחדש את Copilot החינמי שלה לעסקים כדי להרגיל אותם להשתמש בו, במטרה לשכנע אותם לשלם 30 דולר לחודש למשתמש עבור שירות Microsoft 365 Copilot המלא.Copilot  מאפשר גם ליצור סוכני AI כדי לבצע מגוון משימות בצורה אוטומטית. השימוש בסוכנים מצריך תוספת תשלום לפי כמות השימושים.

Luma AI הוציאה מודל וידאו חדש – Ray2, עם שיפורים משמעותיים לעומת הדגם הקודם שלה. Ray2 יכול ליצור סרטונים חדשים תוך שניות בלבד, עם תנועות אמיתיות.

כליAI  לעריכת תמונות וווידאו בשם Freepik מאפשר למשתמשים להוסיף סאונד ביצירת הווידאו. טוב, זה היה מתבקש מזמן, ש-AI יצור גם סאונד מתאים.

Meta פיתחה מודל AI חדש בשם SeamlessM4T שיכול לתרגם דיבור ליותר מ-100 שפות. ל-SeamlessM4T יש תרגומים מדויקים יותר ב-23% מהמודלים המובילים הקיימים.

חוקרים בונים מערכת AI שתוכל להבין את השפות שבהן בעלי חיים מדברים זה עם זה. זה יכול לעזור לנו ללמוד עוד על העולם הטבע. מערכת ה-AI, בשם  NatureLM, כבר יכולה לזהות מינים שונים של בעלי חיים, את גילם, ואם הם נשמעים במצוקה.

פריצת דרך ביונית – חוקרים מאוניברסיטת שיקגו פיתחו יד ביונית שמשתמשת בממשק מוח-מחשב כדי לעזור לאנשים החיים עם שיתוק להחזיר לעצמם את חוש המישוש.

מחקר חדש חושף כי צ'אטבוטים, כולל GPT-4 של  ,OpenAIעדיין מתקשה לענות על שאלות מורכבות הקשורות להיסטוריה. הם יכולים לספק תשובות כלליות על נושאים היסטוריים אך מתקשים לספק תשובות מדויקות ומפורטות לשאלות ספציפיות.

נשיא דונלד טראמפ מבטל את ההגבלות על ה-AI. הוא התחיל מביטול הצו של ביידן שדרש מחברות AI לבדוק אם המודלים שלהם בטוחים כדי להגן על כולנו. טראמפ טוען שזה מעכב חדשנות, והוא מעדיף לקדם פיתוחים פורצי דרך.

קלוד מאפשר לקבל ציטוטים מדויקים מתוך מקור שהועלה אליו. בקרוב ניתן יהיה גם לתת לו הנחיות קוליות.

ממשלת בריטניה הכריזה על תוכנית מקיפה להפיכת המדינה למובילה בעולם בתחום הבינה המלאכותית, עם השקעה משמעותית במחקר ופיתוח.

Perpelxity השיקה עוזר  AI חכם שתומך ב-15 שפות וזמין למכשירי אנדרואיד. הוא יכול לבצע משימות שונות כמו להגדיר תזכורות, להזמין מקום במסעדה, לחפש שירים. הוא יכול גם להשתמש במצלמת המכשיר כדי לראות את מה שמופיע על המסך שלך.

חברת ByteDance השקיעה מיליארדי דולרים בפיתוח מודלים AI ג'נרטיביים מתקדמים. היא פיתחה מודל AI Reasoning בשם DeepSeek-R1 שעולה על ביצועי מודל o-1 של OpenAI. מטרתה להפוך את האינטראקציה עם AI ליעילה יותר, אינטואיטיבית יותר ומעצימה יותר. החברה שואפת ליצור מערכות AI שיכולות להבין את העולם, להסיק מסקנות ולספק תובנות יקרות ערך.

 

כלי AI שכדאי להכיר

CrystalSound – כלי שיעזור לכם לבטל רעשים בקבצי באונד ולהחליף קול בזמן אמת.

Fyxer – כלי שיעזור לכם לחסוך שעה ביום. הוא יהפוך את המיילים, פגישות ומשימות לאוטומטיות.

AppSheet– כלי ליצירת אפליקציות ללא קוד

Lecca – פלטפורמה לבניית סוכני AI בתחום מכירות, תמיכה, מדיה חברתית, ופיתוח.

GlobalSEO – עם כלי זה תוכלו לתרגום את האתר שלכם בצורה מותאמת לקידום אתר רב לשוני.

 

פודקאסט

פודקאסט Be Relevant מיועד לאנשים שרוצים להישאר עדכניים ורלוונטיים.

ניתן להאזין לו בכל האפליקציות.להלן קישור לספוטיפיי 🎧

החודש עלו פרקים חדשים, כולל מפגשי זום קצרים של 10 דקות של למידה  שמופיעים כווידאו-קאסטים, בהם ניתן לצפות מתוך הספוטיפיי או ערוץ היוטיוב שלי

פרק 141 בו לימדתי איך לעבוד עם Sora

פרק 142 בו לימדתי איך לעצב שחקני שחמט עם  AI

פרק 143 אירחתי את רות פלמון שהסבירה איך להצליח בדברים החשובים ביותר

פרק 144 בו לימדתי על מעבדת החלומות של קנבה

פרק 145 בו לימדתי איך לתזמן ולנהל משימות בChatGPT –

פרק 146 אירחתי את ד"ר לירן ענתבי, איתה דיברתי על איך להתמודד עם שינויים טכנולוגיים

פרק 147 בו לימדתי איך להפוך תמונה למודל תלת ממדי

מוזמנים להציץ בכל הפרקים של הפודקאסט בקישור הזה.
אם יש נושא שמעניין אתכם לשמוע בפודקאסט, מוזמנים לכתוב לי.

 

הדרכות וסדנאות

סדנת כתיבת קו"ח מקצעויים באנגלית עם ChatGPT הוקלטה וזמינה לרכישה. היא תעזור לכם ליצור קו"ח מנצחים כדי להגדיל את הסיכויים שלכם להגיע לראיון עבודה.
קורס דיגיטלי על "איך להתקדם בתוך הארגון לתפקיד ניהולי ללא ניסיון" ייתן לכם כלים פרקטיים שיעזרו לכם להתקדם לתפקיד ניהולי או לכל תפקיד אחר שתרצו בתוך הארגון.

בקישור זה תמצאו את כל הפרטים, כולל הדרכות ללא עלות שהעברתי.

 

במקרה ופספסתם

כאן תוכלו להתעדכן בניוזלטר האחרון – שנת סוכני AI

 

הרשמה לניוזלטר

רוצים להישאר עדכניים ורלוונטיים?
הרשמו לניוזלטר שלי

לפרטים נוספים

נא מלאו את הטופס ואצור איתכם קשר בהקדם 

דילוג לתוכן