סוף להתעללות בפילים
בהודו, לקראת טקסים דתיים, הפילים עוברים אילוף קשה ואכזרי, הכולל מכות, קשירות, הרעבה ואף סימום. הם מוחזקים בתנאים של לחץ מתמשך, מוקפים באורות מהבהבים, רעשים חזקים וקהל רב, מה שגורם להם לסטרס ולפחד גדול. השימוש בפילים אלה למטרות פולחן דתי יוצר פרדוקס מצער: מצד אחד הם נחשבים קדושים וזוכים לכבוד, ומצד שני, הדרך שבה מאלפים ומחזיקים אותם פוגעת בהם פיזית ונפשית. במקדש במדינת קראלה החליטו לשים לזה סוף, והחליפו את הפיל האמיתי בפיל רובוטי בגובה 3.3 מטרים שנראה ומתנהג ממש כמו פיל אמיתי. רובוט פיל זה נתרם על ידי ארגון PETA המסייע להפסקת ההתעללות בבעלי חיים בטקסים המסורתיים, ומעורר דיון חשוב לגבי הגבול בין מסורת לאנושיות.
הינדוס עכברים צמריריים
סטארט-אפ Colossal Biosciences בתחום הגנטיקה הצליח להנדס "עכברים צמריריים" – עכברים עם פרווה דמוי ממותה באמצעות טכנולוגיית CRISPR. הם הכניסו לתוך העכברים קצת מה- DNA של הממותה, שנכחדה לפני 4,000 שנה, כך נולדו עכברים עם שיער ארוך וצמרי כמו של ממותה, עם חילוף חומרים מהיר יותר של שומן, שעזר לממותות לשרוד בעידן הקרח. המדענים עדיין צריכים לבדוק האם העכברים יכולים להתמודד עם הקור. שלב זה חשוב לפני שהם יחזירו ממותה לחיים. השאיפה שלהם היא להחזיר את הממותה עד שנת 2028.
רעידת אדמה? ההסברים בשמיים
בפעם הבאה שתהיה רעידת אדמה, מדענים יסתכלו על השמיים במקום על הקרקע כדי לחפש הסברים. מחקר חדש מצביע על קשר מעניין בין הפעילות השמשית לרעידות אדמה. כשהשמש מחממת את פני כדור הארץ, החימום גורם לשינויים קטנים במי התהום, אשר משפיעים על הסלעים. כתוצאה מכך, הסלעים הופכים להיות יותר שבירים, מה שמגדיל את הסיכוי להתרחשות רעידות אדמה. החוקרים מקווים שהתגלית הזו תעזור למדענים לשפר את המודלים הקיימים לחיזוי רעידות אדמה.
רקטה במהירות האור
חברה בריטית פיתחה רקטה חדשה בשם Sunbird, המונעת על ידי היתוך גרעיני, שעשויה לצמצם את זמן הטיסה למאדים מ-7 חודשים ל-3.5 חודשים בלבד. Sunbird תוכל להגיע למהירות של 10% ממהירות האור, מה שיאפשר נסיעות מהירות לא רק למאדים אלא גם ליעדים רחוקים יותר במערכת השמש. אב טיפוס של הרקטה יושק עד 2027 במטרה להפוך את הטיסות בין כוכבים לנגישות ויעילות יותר. הפיתוח הזה עשוי להאיץ את חקר החלל ולקרב את האנושות להתיישבות קבועה על מאדים.
סין שוב מפתיעה
סין מכריזה על "עליונות קוונטית" עם שבב חדש מהיר פי קוודריליון (1024) מהמהירות של מחשבי העל הטובים ביותר. הוא יכול להשלים חישובים שייקחו למכונות מסורתיות מיליארדי שנים בשניות בלבד.
פריצת דרך בפיתוח עור מלאכותי
חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו פיתחו חומר הידרוג'ל מהפכני המחקה את תכונות העור האנושי, כולל יכולת תיקון עצמי. ההידרוג'ל, המורכב מ-90% מים ו-10% פולימרים, גמיש ועם יכולת ריפוי עצמי לאחר נזק, בדומה לתהליך הריפוי הטבעי של העור. הוא מסוגל לתקן 90% מהחתכים תוך פחות מ-4 שעות, וכל הנזקים תוך 24 שעות. החומר החדש יכול לשמש במגוון יישומים, החל מפיתוח רובוטים רכים ועד ליצירת ביגוד חכם ומכשירים רפואיים. אחד היתרונות הבולטים שלו הוא היכולת לשנות את צורתו ולהתאים את עצמו לסביבות שונות, מה שהופך אותו לאידיאלי לשימוש בתנאים משתנים. פיתוח הזה לא רק מחקה את הטבע, אלא גם מציע פתרונות חדשניים לבעיות קיימות, ומבטיח עתיד שבו חומרים חכמים ישנו את הדרך שבה אנו משלבים טכנולוגיה בגוף האדם.
פיתוח שרירים מלאכותיים
מהנדסי MIT פיתחו טכנולוגיה חדשנית ליצירת שרירים מלאכותיים בדומה לשרירים טבעיים. זאת פריצת דרך לפיתוח רובוטים ביו-היברידיים גמישים עם תנועה טבעית, בניגוד לרובוטים מכניים קשיחים וחסרי גמישות. רובוטים אלו יוכלו לחקות תנועות של בני אדם ובעלי חיים. הטכנולוגיה מאפשרת ייצור רחב של דפוסי שריר מורכבים באמצעות מדפסות תלת מימד.
זיהוי הונאות של גוגל
גוגל הודיעה על השקת תכונות זיהוי הונאות המופעלות ע"י בינה מלאכותית (AI) במכשירי אנדרואיד, במטרה להגן על המשתמשים מפני הונאות בשיחות טלפון והודעות. התכונות פועלות על המכשיר עצמו ומספקות התראות בזמן אמת על זיהוי דפוסים חשודים, תוך שמירה על פרטיות המשתמש. ההשקה מתחילה בארה"ב, בריטניה וקנדה, עם תוכניות להרחבה עתידית. תכונה זאת הוצגה לראשונה ב-11.2024 למשתמשי Pixel 9+.
סין גונבת סודות AI בשווי 100 מיליון דולר
מנכ"ל אנתרופיק, דריו אמודי, מודאג שמרגלים, במיוחד מסין, גונבים סודות אלגוריתמיים יקרי ערך מחברות בינה מלאכותית אמריקאיות. הוא קרא לעזרה מהממשלה כדי להתערב ולהגן מפני הסיכון הזה. אמודי טוען שישנם סודות ששווים 100 מיליון דולר חבויים בקוד שממשל סיני מנסה לגנוב אותם. סין ידועה בריגול תעשייתי בקנה מידה גדול, ואמודי הציע לבית הלבן לפקח על ייצוא שבבי בינה מלאכותית. OpenAI מסכימה ש-DeepSeek (מודל הסיני) מהווה סיכון אבטחה אמריקאי מכיוון שהממשלה הסינית משתמשת בנתוני משתמשים ויכולה לגרום נזק.
חידושים ב-ChatGPT
חברת OpenAI הורידה את הגבלת הקרדיטים ל-Sora למנויים משלמים. היא גם מתכננת לעשות אינטגרציה ולשלב את Sora , מודל הוידאו שלה, בתוך .ChatGPT טוב זה היה מתבקש.
היא פיתחה כלים חדשים ליצירת סוכני AI וירטואליים.
OpenAI פיתחה מודל 4.5 המצטיין בכתיבה יצירתית, ולפני מספר ימים היא שחררה את מודל התמונות המשודרג שלהם, שמאפשר ליצור תמונות גם של המפורסמים, כולל כיתוב בעברית. את התמונות ניתן ליצור גם ישירות ממודל של Sora.
דוגמה קטנה ליכולת החדשה עליה אלמד ביום ראשון הקרוב של 10 דקות של למידה:

גוגל נותנת בראש
גוגל השיקה מודל Gemini 2.0 Flash Experimental, המאפשר למשתמשים ליצור ולערוך תמונות.
היא גם הוסיפה ל-Gemini אפשרויות של Deep Research, ויצירת מסמכים בקנבס. היא העתיקה את הרעיון של הקנבס מ-ChatGPT. בסרטון זה הסברתי איך לעבוד איתו.
עידן חדש של מסעדות חכמות
חברת הבינה המלאכותית Brown Bacon AI השיקה את המסעדה הראשונה בעולם בשם Cibo Vino שמשלבת טכנולוגיית AI כדי לשדרג את חוויית הלקוח ולסייע בהכשרת המלצרים החדשים ושיפור יכולות הצוות הקיים, מה שיגביר את שביעות הרצון של הלקוחות. היא גם עוזרת בייעול תהליך לקיחת ההזמנות, מספקת המלצות מותאמות אישית וגם כוללת פתרונות שיווקיים משולבים, כמו יצירת פוסטים לרשתות חברתיות ומיילים שיווקיים.
חידושים על קצה המזלג
Perplexity עשתה שת"פ עם דויטשה טלקום (DT), חברת טלקום אירופאית גדולה, כדי לפתח סמארטפון AI חדש שיעלה פחות מ-1,000 דולר ויימכר באירופה החל משנה הבאה. יהיו לו תכונות בינה מלאכותית שיוכלו לעשות עבורכם דברים, כמו להזמין טיסות או לשלוח מיילים.
מקדונלד'ס משלבת כלי AI חדשים שיכולים לחזות מתי ציוד יהיה זקוק לתחזוקה. היא תשלב גם "מנהלים וירטואליים" שיתזמנו בצורה אוטומטית משמרות ל-43,000 סניפים ברחבי העולם.
Pika, פלטפורמת הווידיאו AI, שחררה לאחרונה אפקטים חדשים:
"Museum me", "Baby Me", "Hero me" ו-"Princess me"
אחד האתגרים החשובים הוא למנוע שריפות ההרסניות לפני שהן קורות. מדענים פיתחו רובוט תולעת שיעזור בשריפות בקליפורניה.
סין משיקה חצי מרתון של רובוטים, בו ישתתפו רובוטים דמויי אדם של חברות מובילות.
חברת Adobeהציגה את Project Slide Wow, שמסוגל להפוך מערכי נתונים למצגות PowerPoint בשניות בודדות.
חברת Antropic סוף סוף הוסיפה אפשרות חיפוש בקלוד שכרגע זמין למנויים בתשלום בארה"ב. דריו אמודיי חוזה כיAI סופר-אינטליגנטי, שיהיה יותר חכם מזוכי פרס נובל ברוב התחומים, עשוי להופיע כבר בשנה הבאה.
יחידת 8200 של צה"ל פיתחה כליAIבדומה ל-ChatGPT המשתמש בנתוני תקשורת פלסטיניים שנאספו כדי לשפר את יכולות המעקב. קישור לכתבה.
הממשל בארה"ב ישתמש בבינה מלאכותית לאיתור תומכי חמאס בקמפוסים ע"י סריקת חשבונות ברשתות החברתיות של סטודנטים זרים, ניתוח נתונים על מעצרים והליכים פליליים, ובחינת התבטאויות הנוגעות לאירועים כמו ה-7 באוקטובר.
פודקאסט
פודקאסט Be Relevant מיועד לאנשים שרוצים להישאר עדכניים ורלוונטיים.
ניתן להאזין לו בכל האפליקציות.להלן קישור לספוטיפיי
החודש עלו פרקים חדשים, כולל מפגשי זום קצרים של 10 דקות של למידה שמופיעים כווידאו-קאסטים, בהם ניתן לצפות מתוך הספוטיפיי או ערוץ היוטיוב שלי
פרק 153 בו לימדתי איך לעבוד עם Copilot בתוך מסמכי Word
פרק 154 בו לימדתי איך ליצור מצגות עםMicrosoft Copilot
פרק 155 בו הסברתי איך לעבוד עם קנבס ב Gemini
פרק 156בו לימדתי על המודל הקולי החדש של OpenAI
הדרכות וסדנאות
סדנת כתיבת קו"ח מקצעויים באנגלית עם ChatGPT הוקלטה וזמינה לרכישה. היא תעזור לכם ליצור קו"ח מנצחים כדי להגדיל את הסיכויים שלכם להגיע לראיון עבודה.
קורס דיגיטלי על "איך להתקדם בתוך הארגון לתפקיד ניהולי ללא ניסיון" ייתן לכם כלים פרקטיים שיעזרו לכם להתקדם לתפקיד ניהולי או לכל תפקיד אחר שתרצו בתוך הארגון.
בקישור זה תמצאו את כל הפרטים, כולל הדרכות ללא עלות שהעברתי.
במקרה ופספסתם
כאן תוכלו להתעדכן בניוזלטר האחרון – שיחה מסתורית בין שני בוטים